IUS postao pridruženi član Asocijacije evropskih univerziteta (EUA)

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je u četvrtak, 3. aprila 2014. godine postao član ugledne Evropske asocijacije univerziteta (European University Association  - EUA). Vijest o ulasku IUS-a u članstvo ove eminentne Asocijacije je stigla iz Brussels-a od strane predsjednice EUA, gospođe Maria Helena Nazare, koja je tom prilikom uputila iskrene čestitke IUS-u, te poželjela toplu dobrodošlicu.

Rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), prof. dr. Yücel Oğurlu je naglasio da je ovo veliki uspjeh za Univerzitet, te predstavlja veliki iskorak ka boljem i kvalitetnijem visokom obrazovanju, u skladu sa najvišim evropskim standardima. Internacionalni univerzitet u Sarajevu je prvi privatni Univerzitet u Bosni i Hercegovini koji je ušao u članstvo u Asocijaciju.

Evropska  asocijacija univerziteta (EUA) nudi podršku u promociji i jačanju visokog obrazovanja kroz učešće na mnogim projektima u Evropi. Na ovaj način, proces obrazovanja se podiže na evropski nivo, što predstavlja ultimativni cilj Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Ohrabreni ulaskom u članstvo Asocijacije, IUS će u narednom periodu nastaviti sa jačanjem svojih akademskih kapaciteta u toku implementacije budućih projekata.

Top