IUS Life dodijelio certifikate za polaznike Programa ''Kurs općeg turskog jezika A1 i A2.1-nivo''

U petak, 27. juna 2014. godine, održana je svečana dodjela certifikata za polaznike Programa ''Kurs općeg turskog jezika-A1 i A1.2 nivo'' u organizaciji IUS Life - Centra za cjeloživotno učenje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). IUS Life – Centar za cjeloživotno učenje je počeo sa pružanjem usluga kurseva engleskog i turskog jezika, te bosanskog jezika za strance u novembru 2013. godine. Kursevi su održani u periodu od 3. decembra 2013. do 26. juna 2014. godine. Predavači su bili Fikreta Fetahović i Adisa Dževlan.

''Kurs općeg turskog jezika-A1 i A2.1 nivo'' je bio namijenjen svima koji nikad nisu učili ovaj jezik a posjeduju određeno predznanje. Polaznici su imali priliku da u toku trajanja Kursa, savladaju određene tematske cjeline jezika, te da razviju svoje vještine pisanja i konverzacije. Certifikate su u ime IUS Life-a uručili asistenti na programu, Nejra Međedović  i Emir Isović. Oni su istakli da za Kurs turskog jezika vlada zaista veliki interes, te se u narednom periodu očekuje povećanje broja polaznika.

U organizaciji IUS Life – Centra za cjeloživotno učenje će u narednom periodu biti organizirani različiti kursevi zanimanja, kursevi profesionalnog i ličnog usavršavanja, kursevi računara, kao i razni drugi stručni seminari, a sve sa ciljem pružanja adekvatnog znanja za sve zainteresirane osobe.

Više informacija o IUS Life, možete pročitati na: http://life.ius.edu.ba

Top