Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo preuzela osnovnu školu "Isa-Beg Ishaković" u Sarajevu

U petak, 23. maja, 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), održana je Ceremonija potpisivanja ugovora o prenosu vlasništva, kojoj je prisustvovao predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, Hasan Topaloğlu.

On je istakao kako je jedan od najvažnijih ciljeva pri osnivanju IUS-a bio gradnja mosta između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo nije osnovana samo sa ciljem obrazovanja, već i sa ciljem razvoja bosanskohercegovačke kulture, industrije, trgovine i drugih oblasti sa Turskom.

"U proteklih deset godina vidjeli smo da smo u tome uveliko uspjeli. Osnovna škola Isa-Beg Ishaković, koja je osnovana 1996. godine u Sarajevu na Grbavici, sada će postati dijelom Fondacije. Nadamo se da će osnovna škola u narednih deset godina biti uspješna kao što je IUS bio u proteklih deset, a mi ćemo učiniti sve da bude uspješna na istom nivou kao univerzitet do sada", poručio je Topaloglu.

Direktorica škole Nezira Popovac, koja će nastaviti sa obavljanjem ove funkcije, kazala je kako je nakon nekoliko mjeseci razgovora o prepuštanju osnivačkih prava Osnovne škole Isa-Beg Ishaković, konačno finalizirao ovaj process.

"Za nas je ovo historijski trenutak. Naša škola postoji već 17 godina, kao prva privatna osnovna škola. Izučavaju se tri strana jezika, engleski, arapski i njemački, a posebno nam je drago što će se uvesti i turski jezik. Saradnju ćemo nastaviti, a ovo je tek početak. Kroz našu školu je prošlo oko 1.800 djece, a mnogi od njih su danas doktori nauka", istakla je Popovac, izrazivši nadu da će obrazovanje u školi biti jednako dobro, pa čak i bolje.

Top