IUS dobio USAID-ovu Nagradu zahvalnosti

Internacionalni univerzitet u Sarajevu dobio je USAID-ovu nagradu zahvalnosti za uspješnu implementaciju projekta "Partnerstvo za inovacije". Centar za razvoj obrazovanja bio je odgovoran za implementaciju projekta.

Ovaj projekat finansirao je USAID i trajao je od 2014. do 2016. godine. Glavni cilj projekta je promocija poduzetništva i zapošljavanja mladih osoba u BiH i jačanje malih i srednjih preduzeća. Dva trening programa "Moja praksa" i "Work Ready Now" bili su sastavni dio projekta.

Tokom svoje prethodne posjete IUS-u, gdin. Peter Duffy, direktor USAID-ove misije u Bosni i Hercegovini izrazio je svoje zadovoljstvo što su lokalne kompanije i univerziteti prepoznale vrijednost projekta i izrazio je nadu da će ovaj projekat rezultirati novim zapošljavanjima u regionu. 

Rektor IUS-a prof. dr. Tahsin Erkan Türe zahvalio je projekt koordinatoru doc. dr. Jasminki Hasić Telalović na implementaciji projekta, te prorektoru Aliju Gürselu i projekt menadžeru Nađi Beglerović na administrativnoj podršci.

Top