Bivši selektor fudbalske reprezentacije Turske održao predavanje na IUS-u

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Turske i trenutni trener Trabzonspora Şenol Güneş, posjetio je Internacionalni univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Nakon dobrodošlice i prijema koji je organizovan na IUS-u, trener Güneş je izveo početni udarac na fudbalskoj utakmici između ekipa IUS-a i SPUS-a (Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu), koja je odigrana u Kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Uvaženi gost iz Turske održao je predavanje u amfiteatru IUS-a na kojem je prisustvovao veliki broj mladih ljudi, studenata sa svih sarajevskih univerziteta. Tokom svog predavanja pojasnio je da se proces edukacije, kao i sport, bazira na taktici, tehnici, radu i ustrajnost.

''Ali, najbitnije u životu je ostati istrajan, u bilo čemu što radimo. Veoma je bitno ostati čovjek, čvrsto stajati na zemlji, jednako borben na svom putu, ali uz porodicu i prijatelje kao jedino bogatstvo na svijetu. Danas mi je najvažnije da kada prođem ulicom i susretnem se sa običnim ljudima i čujem 'Merhaba', na njihovim licima vidim da im je drago zbog svega što sam postigao.'' naglasio je Güneş.

Rektor IUS-a, prof. dr. Özer Cınar, uvaženom gostu, uručio je specijalni poklon izrađen od bakra, simbol Sarajeva, kao lijepu uspomenu na ovaj grad i posjetu Internacionalnom univerzitetu.

Gospodin Hasan Topaloğlu, predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja u Sarajevu, gostu je poklonio knjigu sa fotografijama i svim historijskim detaljima Sarajeva.

Za uvažene goste organizovan je i svečani ručak kao i obilazak Sarajeva i posjeta Baščarsiji.

Please see more photos on our facebook page.

Top