BiH genIUS '14 takmičenje

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je jedna od vodećih internacionalnih institucija za visoko obrazovanje u BiH koja provodi istraživanja iz različitih oblastiu sklopu sopstvenog Istraživačkog centra.

 

U okviru aktivnosti pomenutog Centra, a u cilju pružanja podrške i unapređenja naučno-istraživačkih aktivnosti kod srednjoškolaca, te mogućnosti otkrivanja novih mladih talenata, IUS je ove godine ponudio sjajnu priliku za sve srednjoškolce da pokažu svoja znanja i vještine na BiH genIUS '14 takmičenju.

Takmičenje je namjenjeno svim zainteresovanim srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine, koji će imati priliku predstaviti svoje naučne radove, tj. inovativne projekte, iz sljedećih oblasti: inžinjering (bioinžinjering, industrijski inžinjering, mašinstvo, elektrotehnika, robotika), biotehnologija (poljoprivreda, medicina i farmacija), okoliš (ekosistem,recikliranje, bioremedijacija, zagađenje zraka, zgađenje tla, zagađenje vode i zagađenje šuma) i računarske nauke (GSM mreže, programiranje itd.).

Konkurs je otvoren od 1. februara 2014. godine do 30. aprila 2014. godine. Za najbolje i najoriginalnije projekte obezbijeđene su sljedeće nagrade: 100%, 75% i 50% stipendije za studij na jednom od fakulteta IUS-a, te novčane nagrade u iznosima od 1.000 KM, 750 KM i 500 KM.

Specijalne novčane nagrade će biti dodjeljene mentorima projekata, tj. profesorima iz srednjih škola koji su nadgledali najuspješnije projekte. Kvalitetnom tehničkom opremom nagrađene će biti i srednje škole iz kojih dolaze učenici sa najbolje ocjenjenim projektima. Dodjela nagrada za najbolje projekte je 23. maja 2014. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Za više detalja posjetite web stranicu : genius.ius.edu.ba

 

BihGenIUS Awards

BihGenIUS Awards

BihGenIUS Awards

Top