Rezultati Upitnika o zadovoljstvu diplomanata IUS-a za 2022. godinu

survey

IUS ponosno predstavlja rezultate Upitnika o zadovoljstvu diplomanata IUS-a (2021-2022.) koji je organizovala Služba za osiguranje kvaliteta (QAO) IUS-a za studente koji su diplomirali u periodu 1.1.-1.6. 2022. godine.

Cilj ovog upitnika je ispitati zadovoljstvo diplomanata Univerzitetom kako bi se unaprijedio ukupni akademski i administrativni rad IUS-a, te iskustvo studiranja na IUS-u. Upitnik mjeri zadovoljstvo diplomanata IUS-a akademskim iskustvom i različitim aspektima studiranja na IUS-u (kvalitet nastave i učenja, biblioteka, administrativne usluge, vannastavne aktivnosti, restoran i ostali sadržaji na kampusu) tokom cijelog obrazovnog procesa.

Ukupno je učestvovalo 108 diplomanata, a Upitnik je u potpunosti anoniman. Neka od pitanja na koja su diplomanti odgovarali su ispitivala koliko je njihov studijski program ispunio njihova očekivanja, obučio ih za profesiju, kao i težinu studijskog programa. Upitnik je također ispitao zadovoljstvo diplomanata pristupačnošću akademskog osoblja i prilikama da učestvuju u istaživanjima.

Kada se uporede rezultati Upitnika o zadovoljstvu diplomanata za 2020/2021. godinu, isto je ove godine dosta veće. Naprimjer, pitanje Koliko je vjerovatno da biste preporučili IUS nekom budućem studentu na skali od 1 do 5? je dobilo ocjenu 3,64 (od 66 ispitanika) u prethodnom Upitiniku, dok je ocjena na ovogodišnjem upitniku 4,19 (od 104 ispitanika).

Pogledajte neke od komentara koje su dali diplomanti IUS-a:

“Vjerujem da sam ovdje proveo najbolje godine života. Preporučit ću ovaj univerzitet budućim studentima”.

“Čestitke novim diplomantima. Najbolji ste. Hvala (IUS-u) na svemu”.

“Preporučila bih ga svakome ko želi kvalitetno obrazovanje u međunarodnom okruženju”.

“Uvijek bih preporučio IUS svakome ko želi da radi na sebi i uči velike stvari”.

“Vrijedilo je”.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, IUS nastavlja promovisati razumijevanje različitih kultura, intelektualni razvoj i dugoročnu saradnju na regionalnom i globalnom nivou, koje će ostvariti obogaćivanjem iskustva studenata kroz inovativne programe, akademsku i administrativnu izvrsnost, strateška partnerstva sa regionalnim i lokalnim industrijama, te svrshishodnim istraživanjem kako bi se promovisala regionalna i globalna dobrobit.

Share